0
Az Ön kosara jelenleg üres!

Hírek

Zöld szemlélet és világítás

Zöld szemlélet és világítás

 

Miért érdemes zöldre váltani

 

A világítás költségei jól láthatók a villanyszámlán is, és ez különösen az elavult technológiák alkalmazásakor szembeötlő. Ismerje meg, hogy a zöldebb megoldásokra való áttéréssel hogyan faraghatja le költségeit.
A világítás az egyik legkézenfekvőbb és legegyszerűbben kiaknázható lehetőség a villanyszámla csökkentésére. A világ teljes elektromos energiafelhasználásának 19%-át teszi ki, ezért az energiapazarló világítási megoldások zöld alternatívákkal történő kiváltása azonnali csökkenést hoz az energiafogyasztásban és a CO2-kibocsátásban, kíméli a környezetet, ráadásul javítja a világítás fényminőségét is. Íme néhány érdekes tény és számadat.

 

Érdekes tények és számadatok

 

A világon működő összes világítási megoldás körülbelül kétharmada régi, kevésbé hatékony technológián alapszik. Az utóbbi 10 évben ugrásszerű fejlődés következett be a világítástechnikában, amely a hozzáadott értékek és a hatékony energiafelhasználású világítási megoldások teljes palettáját tette elérhetővé.

 

Akár 40%-os energiamegtakarítás

 

A magas hatásfokú általános világítás segítségével átlagosan 40%-os energiamegtakarítást lehet elérni. Az egész bolygóra kivetítve ez a megtakarítás:
- 120 milliárd eurós energiaköltség
- 630 millió tonnányi CO2-kibocsátás
- 1800 millió hordónyi kőolajjal egyenértékű energiahordozó
- illetve 600 közepes méretű, 2 TWh/év teljesítményű erőmű éves termelése.

 

Váltson Ön is

 

A Philips Lighting úttörő szerepet vállal a hatékony energiafelhasználású világítási megoldások világszintű elterjesztésének elősegítésében. Nemrégiben múlt öt éve, hogy elindítottuk kampányunkat abból a célból, hogy felhívjuk a figyelmet a modern, fejlett világítási megoldások alkalmazásával elérhető megtakarításokra. Azonban az energiaárak emelkedése, a klímaváltozási kihívások, valamint az energiaellátás és a gazdasági növekedés kockázatai ellenére az új világítási technológiák terjedése továbbra is túl lassú, különösen a gazdasági válság idején. Éljen ezen világítástechnikai forradalom lehetőségeivel, és váltson már ma.